Waarom een plan laten maken door een architect?

with Geen reacties

Een architect vraagt verder, waar een ander stopt. Een huis is voor een architect pas geslaagd als u er zich thuis voelt. Een architect maakt werk van uw droom. Zomaar wat uitspraken die proberen te omschrijven wat het werk van een architect inhoudt.

Een architect houdt rekening met uw persoonlijke levensstijl en past het ontwerp en de materialen daar op aan. Met zicht op huidige en toekomstige ontwikkelingen probeert een architect een ontwerp te maken dat nu, maar ook later, als gegoten zit.

Een architect doet meer dan alleen ontwerpen. (Ver)bouwen is een complex traject. Er komt veel kijken in het proces van uw eerste idee tot het uiteindelijke resultaat. Een architect maakt dit proces eenvoudiger door vooraf de juiste vragen te stellen, mee te denken en u te begeleiden bij het ontwerp- en bouwproces. Al naar gelang de afspraken die u maakt, zelfs tot aan de oplevering van de (ver)bouw.

Het plaatje bij dit artikel is enigszins gedateerd. De architect zit allang niet meer achter een tekenbord met driehoeken en linealen. Uiteraard wordt het tekenwerk tegenwoordig hoofdzakelijk met computers gedaan en in 3d. Hierdoor is snelheid en communicatie sterk verbeterd. U krijgt, door middel van 3d-modellen, in een vroegtijdig stadium veel meer inzicht in de toekomstige bouw en kunt zodoende eerder bijsturen. Dit spaart uiteraard tijd en geld. Wij leveren 3d-modellen die u op smartphone, tablet of computer (iOS, Windows of Android) door middel van gratis apps kunt bekijken.

Wilt u weten wat u kunt verwachten als u met ons dit traject aangaat? Via de link kunt u de gratis Consumentenregeling 2013 downloaden. Deze regeling is speciaal voor particulieren en legt uit hoe wederzijdse verplichtingen en rechten van opdrachtgever en architect worden vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *